اگر به‌وسیله کامپیوتر آهنگسازی می‌کنید، نرم افزار آهنگسازی یا همان نرم افزار میزبان مهمترین ابزار شما در ساخت موزیک است. به همین‌دلیل انتخاب یک نرم افزار مناسب اهمیت بسیار زیادی دارد.
یک نرم افزار آهنگسازی خوب به شما کمک می‌کند با راحتی بیشتری ایده‌هایتان را به واقعیت تبدیل کنید. ما در این مقاله تعدادی از بهترین نرم‌افزارهای میزبان را به شما معرفی خواهیم کرد. تمام این نرم‌افزارها امکان آهنگسازی، تنظیم، میکس و مسترینگ را به شما می‌دهند و تمام آن‌ها کیفیت بسیار بالایی دارند؛ شما بر حسب سلیقه و ویژگی‌های مورد نیاز خودتان می‌توانید یکی از این نرم‌افزارها را انتخاب کنید. پس پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

Ableton Live

 نقاط قوت:
رابط کاربری سریع و خلاقانه
دیوایس‌های پیش‌فرض بسیار خوب 
انتخاب بسیاری از موزیسین‌های حرفه‌ای

 نقاط ضعف:
برخی از افکت‌ها پرفورمنس مناسبی ندارند و دیلی ایجاد می‌کنند

تاثیری که نرم‌افزار Ableton Live در سال‌های اخیر روی بازار نرم‌افزارهای میزبان داشته، قابل انکار نیست. از زمانی که اولین نسخه این نرم‌افزار در سال 2001 منتشر شد، کاربران زیادی جذبAbleton Live شده‌اند و از آن چه در ساخت موسیقی و چه در اجرای زنده استفاده می‌کنند.
جدیدترین نسخه این نرم‌افزار یعنی Live 12 یکی از بزرگترین آپدیت‌های این نرم‌افزار در سال‌های اخیر است. در این نسخه دیوایس‌ها و افکت‌های جدیدی به برنامه اضافه شده است و مجموعه جدیدی از ابزارهای MIDI به شما کمک می‌کنند پارت‌های ملودیک و هارمونیک جذابی بسازید.

Apple Logic Pro

 نقاط قوت:
رابط کاربری بسیار خوبی که در طول سال‌ها جوابش را پس داده است
اینسترومنت‌ها و افکت‌های باکیفیت
وجود نسخه بسیار باکیفیت برای آیپد

 نقاط ضعف:
تنها روی مک و آیپد قابل استفاده است

آخرین‌ باری که نسخه کاملا جدیدی از نرم افزار Logic Pro منتشر شد، سال 2013 بود. اما نسخه 10.5 از این نرم‌افزار یک آپدیت بسیار بزرگ بود که تغییر و تحول زیادی را به همراه داشت.
در این نسخه، یک سیکوئنسر جدید را شاهد هستیم و همچنین سمپلرها و ابزارهای جدیدی برای موسیقی الکترونیک به نرم‌افزار اضافه شده است.
در جدیدترین نسخه Logic Pro یعنی ورژن 10.7 شما می‌توانید میکس‌هایتان را برای فرمت صدای فراگیر Dolby Atmos آماده کنید. برای این کار یک Panner و میکسر جدید فراهم شده و همچنین 12 پلاگین جدید در اختیار کاربران قرار گرفته است.
همچنین باید اشاره کنیم نسخه آیپد این نرم‌افزار هم کیفیت بسیار خوبی دارد و اگرچه جایگزین کاملی برای نسخه دسکتاپ نیست، اما قابلیت‌های زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهد.

Steinberg Cubase

 نقاط قوت:
رابط کاربری تمیز و بهینه شده
دارای ابزارهای بسیار باکیفیت

 نقاط ضعف:
طراحی سنتی

کمپانی Steinberg در طول 30 سال گذشته به ساخت نرم‌افزارهای آهنگسازی مشغول بوده و تجربه بسیار زیادی در این زمینه دارد. علیرغم رقابت شدیدی که در زمینه نرم‌افزارهای میزبان ایجاد شده، نرم‌افزار Cubase به‌خوبی توانسته جایگاه خود به‌عنوان یکی از بهترین نرم‌افزارها را حفظ کند. در سیزدهمین نسخه این نرم‌افزار، تجربه کاربری متحول شده و حالا علاوه بر تغییراتی که در قسمت MixConsole ایجاد شده، پلاگین‌های جدیدی برای پردازش وکال و همچنین ابزار ساده‌ای برای نُت نویسی را شاهد هستیم.
پلاگین‌های فوق‌العاده، بانک صوتی بزرگ و قابلیت‌های کاربردی Cubase موجب شده تا افراد زیادی به این نرم‌افزار علاقه‌مند شوند. در حقیقت تمام امکاناتی که برای ساخت یک ترک حرفه‌ای نیاز دارید، در کیوبیس قرار دارد. 

PreSonus Studio One

 نقاط قوت:
یک نرم‌‌افزار همه کاره و بسیار کارآمد
رابط کاربری ساده
طراحی مدرن

 نقاط ضعف:
استفاده نسبتا زیاد از رم کامپیوتر

Studio One در طول سال‌های اخیر موفق شده محبوبیت زیادی به‌دست آورد و حالا به یک نرم‌افزار بسیار قدرتمند تبدیل شده که در برخی بخش‌ها، حتی از بسیاری از نرم‌افزارهای قدیمی جلو افتاده است.
جدیدترین نسخه این نرم‌افزار نسخه 6.5 است که در آن پشتیبانی از میکس Dolby Atmos به نرم‌افزار اضافه شده است. رابط کاربری Studio One بسیار سریع و روان است و بسیاری از کارها در این نرم‌افزار با کشیدن و رها کردن آیتم‌ها انجام می‌شود. اگر به دنبال نرم‌افزاری هستید که به شما کمک کند کارهایتان را سریع‌تر به انجام برسانید، Studio One گزینه بسیار مناسبی برای شما خواهد بود.

Reason Studios Reason

 نقاط قوت:
رابط کاربری منحر به‌فرد
میکسر فوق‌العاده‌ای که یکی از کنسول‌های SSL را شبیه‌سازی می‌کند
قابل استفاده به‌عنوان پلاگین درون سایر نرم‌افزارهای میزبان

 نقاط ضعف:
طراحی سخت‌افزار مانند این نرم‌افزار شاید برای برخی افراد جذاب نباشد

نرم‌افزار Reason در طول سال‌های اخیر بسیار متحول شده است و دیگر آن نرم‌افزار بسته و محدود سال‌های گذشته نیست. این نرم‌افزار حالا از پلاگین‌های VST3 پشتیبانی می‌کند، گرافیک بهتر با رزولوشن بالاتری پیدا کرده و ابزارهای بسیار گسترده‌ای را در اختیار شما قرار می‌دهد. یکی از ویژگی‌های جالبی که در سال‌های گذشته به Reason اضافه شده این است که شما می‌توانید قسمت رک (Rack) را به‌صورت پلاگین در سایر نرم‌افزارهای میزبان استفاده کنید؛ پس اگر به نرم‌افزار میزبان دیگری علاقه دارید اما می‌خواهید از قابلیت‌های گسترده صداسازی Reason بهره‌مند شوید، می‌توانید Reason Rack Plugin را به‌صورت یک پلاگین درون نرم‌افزار میزبان خود لود کنید.
Reason تعداد زیادی سینتی سایزر، درام ماشین و افکت بسیار باکیفیت را در اختیار شما قرار می‌دهد و حقیقتا قابلیت‌های طراحی صدای این نرم‌افزار نامحدود است.

Avid Pro Tools

 نقاط قوت:
نرم‌افزاری که در بسیاری از استودیوهای حرفه‌ای استفاده می‌شود
جذاب‌تر شدن رابط کاربری در جدیدترین نسخه نرم‌افزار

 نقاط ضعف:
این نرم‌‌افزار بیشتر برای افراد حرفه‌ای جذاب است، نه برای افرادی که برای سرگرمی آهنگسازی می‌کنند 

افراد حرفه‌ای عاشق محیط میکس باکیفیت این نرم‌افزار هستند. شاید یاد گرفتن کار با Pro Tools نسبت به برخی نرم‌افزارهای دیگر کمی پیچیده‌تر باشد، اما قطعا زمانی که برای یادگیری آن می‌گذارید ارزشش را خواهد داشت.
Pro Tools نرم‌افزار بسیار محبوبی است که در استودیوهای بزرگ سراسر دنیا استفاده می‌شود. اگرچه این‌ نرم‌افزار محبویت آنچنانی در استودیوهای خانگی ندارد، اما اگر قصد دارید در آینده در یک استودیوی بزرگ کار کنید، آشنایی با Pro Tools اهمیت زیادی خواهد داشت. 

Cockos Reaper

 نقاط قوت:
قابلیت‌های پیشرفته برای تعیین مسیر سیگنال صوتی
حجم کم نرم‌افزار

 نقاط ضعف:
این نرم‌افزار پلاگین‌های زیادی را به کاربر ارائه نمی‌دهد

Reaper یک نرم‌افزار ارزان‌قیمت است که قابلیت‌های زیادی را برای شخصی سازی به شما می‌دهد. همه چیز در این نرم‌افزار سریع و روان است. برخلاف سایر نرم‌افزارهای میزبان، در Reaper نوع مجزایی از ترک‌ها برای audio، MIDI، BUS یا ویدیو وجود ندارد و تنها یک نوع ترک در اختیار کاربر قرار دارد که همین موضوع باعث می‌شود هنگام تنظیم یا میکس کردن ترک‌ها، راحتی بیشتری را تجربه کنید.
چه به‌تازگی وارد دنیای تنظیم و میکس شده‌ باشید و چه در این زمینه سال‌ها تجربه داشته باشید، Reaper انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود. افراد حرفه‌ای می‌توانند از ماتریس انتقال سیگنال پیشرفته این نرم‌افزار برای انجام کارهای پیچیده استفاده کنند و افراد مبتدی هم به‌راحتی می‌توانند با این نرم‌افزار مشغول ضبط شوند.


Bitwig Studio

 نقاط قوت:
قابلیت‌های خلاقانه فراوان
محیط ماژولار
ویژگی‌های نوآورانه

 نقاط ضعف:
افراد مبتدی باید زمان قابل توجهی را صرف یادگیری این نرم‌افزار کنند
برای میکس و مسترینگ ایده‌آل نیست

حالا یک دهه از انتشار نرم‌افزار  Bitwig Studio گذشته است و این نرم‌افزار در طول دهه اخیر تکامل خوبی پیدا کرده است. Bitwig Studio در ابتدا به‌عنوان نرم‌افزاری شبیه به Ableton Live شناخته می‌شد، اما حالا از آن به‌عنوان یکی از نوآورانه‌ترین نرم‌افزارهای میزبان یاد می‌شود.  
در پنجمین نسخه این نرم‌افزار یک مرورگر جدید، ماژولاتورهای جدید درون میکسر، ویژگی‌های جدید کلیپ لانچر و بسیاری ویژگی‌های دیگر را شاهد هستیم. همچنین در این نسخه، قابلیت‌هایی برای اجرای زنده به نرم‌افزار اضافه شده است.
گزینه‌های منحصر به‌فرد برای ماژولیشن صدا، ابزارهای مناسب آهنگسازی و یکپارچگی این نرم‌افزار با طیف وسیعی از سخت‌افزارها باعث شده تا کاربران زیادی به Bitwig علاقه‌مند شوند.