معمولا افراد وقتی می‌خواهند یک استودیو بسازند، تمرکز زیادی روی اسپیکرهای مانیتورینگ و آکوستیک کردن اتاق دارند. اما خریداری یک هدفون باکیفیت هم به همان اندازه اهمیت دارد. هر تنظیم کننده و مهندس میکسی به خوبی از اهمیت چک کردن میکس‌ها با دیوایس‌های صوتی مختلف آگاه است و شما در نهایت باید میکس‌هایی بسازید که هم در اسپیکرها و هم در هدفون خوب صدا دهند.
هدفون‌ها برای چک کردن استریو ایمیج، محتوای فرکانس‌های بیس و جزئیات میکس ضروری هستند. شما باید هدفونی را برای کارهای استودیویی انتخاب کنید که ایرادات میکس را به خوبی به شما نشان دهد. راحتی و دوام بالای هدفون هم اهمیت زیادی دارد و شما باید هدفونی را انتخاب کنید که در جلسات استودیویی طولانی‌مدت شما را خسته نکرده و به سر شما فشار وارد نکند. ما در این مقاله تعدادی از بهترین هدفون‌های استودیویی سال 2024 را به شما معرفی خواهیم کرد و نقاط قوت و ضعف هر یک را بررسی می‌کنیم.

Focal Listen Professional

مشخصات:
نوع هدفون: پشت بسته
پاسخگویی فرکانسی: از 5Hz تا 22kHz
امپدانس: 32 اهم

نقاط قوت:
بدنه مقاوم و فیت راحت روی سر
بازتولید باکیفیت صدا در ولوم کم
ظاهر منحصر به فرد

نقاط ضعف:
هدبند سیلیکونی این هدفون موجب تعریق می‌شود

هدفون استودیویی Focal Listen Professional برای کارهای حرفه‌ای ایده‌آل است. راحتی این هدفون بسیار خوب است و فیت مناسبی روی سر دارد. این موضوع موجب شده تا در جلسه‌های میکس طولانی، هدفون شما را اذیت نکند. اگرچه بسیاری از متخصصان میکس و مسترینگ هدفون‌های پشت‌باز را برای کار در استودیو ترجیح می‌دهند،  اما این هدفون پشت بسته برند فوکال هم عملکرد بسیار خوب و قابل اطمینانی برای کارهای استودیویی دارد.
صدای هدفون Focal Listen Professional کاملا بالانس است و پاسخگویی فرکانسی یکدست، بیس‌های عمیق، میدرنج شفاف و فرکانس‌های بالای ملایمی دارد. در پکیج این هدفون یک هاردکیس زیبا هم قرار گرفته تا برای حمل هدفون مشکلی نداشته باشید.

Beyerdynamic Dt 900 Pro X 

مشخصات:
نوع هدفون: پشت باز
پاسخگویی فرکانسی: از 5Hz تا 40kHz
امپدانس: 48 اهم

نقاط قوت:
کیفیت ساخت بالا و بدنه بسیار مستحکم
راحتی فوق‌العاده
صدای عاری از رنگ شدگی
ایده‌آل برای میکس

نقاط ضعف:
برای استفاده در هنگام ضبط مناسب نیست
پرتابل نبودن هدفون

این هدفون نسبتا جدید کمپانی بیرداینامیک از یک طراحی درایور جدید بهره می‌برد که صدای فوق‌العاده‌ای را به شما ارائه می‌دهد. کابل‌های جداشدنی، طراحی زیبا و مدرن و همچنین بدنه مستحکم و مقاوم DT 900 Pro X باعث شده تا این هدفون برای استفاده در استودیو گزینه کاملا مناسبی باشد. این ویژگی‌های جدید البته موجب شده تا قیمت DT 900 Pro X نسبت به هدفون DT 990 Pro صد دلار افزایش پیدا کند.
راحتی DT 900 Pro X روی سر فوق‌العاده است، اما به‌واسطه طراحی پشت‌باز این هدفون، نمی‌توانید از آن انتظار ایزولاسیون صدا داشته باشید. از طرفی طراحی پشت‌باز موجب شده تا این هدفون برای کارهایی مانند میکس و مسترینگ به یک گزینه فوق‌العاده تبدیل شود. نسخه پشت‌بسته این هدفون با نام 700 PRO X هم در بازار وجود دارد که با قیمت تقریبا مشابهی به فروش می‌رسد. به لحاظ صدا باید بگوییم DT 900 Pro X صدای بسیار یکدستی دارد و با دقت بالایی جزئیات میکس را به شما نشان می‌دهد. اگر در پروژه‌های شما مشکلی وجود داشته باشد، می‌توانید مطمئن باشید که DT 900 Pro X به خوبی آن را آشکار می‌کند.

Røde NTH-100

مشخصات:
نوع هدفون: پشت بسته
پاسخگویی فرکانسی: از 5Hz تا 35kHz
امپدانس: 32 اهم

نقاط قوت:
بسیار راحت
مناسب برای انواع کارهای استودیویی
طراحی نوآورانه

نقاط ضعف:
نبود هاردکیس در پکیج محصول

کمپانی Røde که به واسطه میکروفن‌هایش شهرت دارد، حالا به حوزه هدفون هم وارد شده و مدل  NTH-100 را وارد بازار کرده است. این برند استرالیایی همیشه محصولات باکیفیتی را با قیمت مناسب در دسترس قرار می‌دهد و هدفون NTH-100 هم از این قاعده مستثنی نیست. این هدفون طراحی نوآورانه‌ای دارد و صدای دقیق و باکیفیتی را به شما ارائه می‌دهد. ایرپدهای NTH-100 به شکل گوش انسان طراحی شده‌اند تا فشار هدفون روی گوش شما کم شود.
علاوه بر این موارد، درایورهای استفاده شده در NTH-100 هم جزئیات فراوان و هم استریو ایمیج وایدی را فراهم می‌کنند. روی هم رفته این هدفون برای انواع کارهای استودیویی از جمله مانیتورینگ، میکس و مسترینگ کاملا مناسب است.

Beyerdynamic Dt 700 Pro X 

مشخصات:
نوع هدفون: پشت بسته
پاسخگویی فرکانسی: از 5Hz تا 40kHz
امپدانس: 48 اهم

نقاط قوت:
ایزولاسیون عالی
صدای بسیار باکیفیت
راحتی فوق‌العاده

نقاط ضعف:
قیمت بالاتر نسبت به مدل DT 770 PRO

هدفون DT 700 PRO X نسبت به مدل قدیمی DT 770 Pro از جهات مختلفی ارتقا پیدا کرده و حالا ظاهر جدید، ایرپدهای باکیفیت‌تر و صدای بهبود یافته‌ای دارد. راحتی این هدفون فوق‌العاده است و شما را در طولانی مدت خسته نخواهد کرد. ایرپدهای بزرگ و مخملی این هدفون راحتی بسیار خوبی دارند و تنفس‌پذیری مخمل استفاده شده در ایرپدها موجب شده تا در فضاهای گرم‌تر استفاده از این هدفون شما را آزار ندهد. 
درایور جدید STELLAR.45 صدایی قابل اطمینان و عاری از دیستورشن را حتی در ولوم‌های بالا به شما ارائه می‌دهد. از آنجایی که هدفون 770 PRO X تنها در یک مدل 48 اهمی روانه بازار شده، شما می‌توانید از این هدفون هم برای کارهای استودیویی و هم برای استفاده روزمره لذت ببرید. همچنین باید اشاره کنیم که ایرپدها، پد هدبند و کابل این هدفون به راحتی قابل تعویض هستند و این موضوع باعث می‌شود شما تا سال‌ها نیازی به تعویض هدفون پیدا نکنید. اگر تا بحال از هدفون DT 770 Pro استفاده می‌کرده‌اید، باید بگوییم مدل 770 PRO X هم به لحاظ صوتی و هم به لحاظ راحتی در سطح بالاتری از این هدفون قرار می‌گیرد.

Sennheiser HD 400 Pro

مشخصات:
نوع هدفون: پشت باز
پاسخگویی فرکانسی: از 6Hz تا 38kHz
امپدانس: 120 اهم

نقاط قوت:
صدای دقیق
پاسخگویی فرکانسی وسیع
بسیار راحت

نقاط ضعف:
قیمت بالا

Sennheiser HD 400 Pro یک هدفون حرفه‌ای و همه‌کاره است که شما می‌توانید از آن برای تنظیم، میکس و مسترینگ استفاده کنید. برخلاف بعضی از هدفون‌های پشت‌ بسته که شدت فرکانس‌های بیس را اغراق می‌کنند، طراحی پشت باز هدفون HD 400 موجب جریان یافتن طبیعی هوا می‌شود و این موضوع نه تنها استریو ایمیج را وایدتر می‌کند، بلکه موجب می‌شود کاربر در استفاده طولانی‌مدت کمتر خسته شود. 
هدفون‌های سری Pro از برند سنهایزر کیفیت صدای فوق‌العاده‌ای را ارائه می‌دهند. Sennheiser HD 400 Pro وضوح بالا و صدای بسیار دقیقی دارد، البته این صدای دقیق به هیچ‌وجه بی روح و آزاردهنده نیست. در این هدفون تناسب بسیار خوبی میان فرکانس‌های بیس، میدرنج و فرکانس‌های بالا ایجاد شده است. کیفیت این هدفون سنهایزر جایی برای شک باقی نمی‌گذارد و اگر به یک هدفون قابل اطمینان برای انجام کارهای حساس استودیویی نیاز دارید، HD 400 Pro شما را ناامید نخواهد کرد.

Sony MDR-7506

مشخصات:
نوع هدفون: پشت بسته
پاسخگویی فرکانسی: از 10Hz تا 20kHz
امپدانس: 63 اهم

نقاط قوت:
راحتی عالی
صدای فوق‌العاده
دوام بالا

نقاط ضعف:
کابل این هدفون نسبتا سنگین است

هدفون‌های سری Sony MDR چندین دهه است که در استودیوهای حرفه‌ای استفاده می‌شوند. مدل اخیر این سری با نام MDR-7506 ترکیب فوق‌العاده‌ای از راحتی، کارایی و ارزش خرید بالا را به شما ارائه می‌دهد. اگر در استودیو برای ساعت‌های طولانی هدفون روی گوش‌هایتان می‌گذارید، باید بگوییم که MDR-7506 بسیار راحت است و شما را خسته نخواهد کرد. البته اگر در قسمت هدبند پد ضخیم‌تری استفاده می‌شد، راحتی هدفون در حالت حتی بهتری قرار می‌گرفت.
این هدفون استودیویی به شکلی طراحی شده که تمام ایرادات میکس را به شما نشان دهد. ارزش خرید MDR-7506 بسیار بالاست و حقیقتا این هدفون به لحاظ کیفیت با برخی مدل‌هایی که دو برابر قیمت بیشتری دارند، برابری می‌کند. صدای این هدفون واضح و پانچی است و اگرچه بخش بالای فرکانس‌های میدرنج کمی تقویت شده، اما به طور کلی صدایی یکدست را از این هدفون خواهید شنید. قیمت MDR-7506 کمتر از صد دلار است.

Audio Technica Ath M50x

مشخصات:
نوع هدفون: پشت بسته
پاسخگویی فرکانسی: از 15Hz تا 28kHz
امپدانس: 38 اهم

نقاط قوت:
قیمت مناسب
قابل استفاده برای دی‌جی‌ها
بسیار راحت

نقاط ضعف:
فرکانس‌های بالا جزئیات فراوانی ندارند

هدفون ATH-M50 یکی از هدفون‌های محبوب در سراسر دنیاست؛ تنها تفاوت نسخه M50x در قابلیت جدا شدن کابل این هدفون می‌باشد. ATH-M50 که با برخی از بهترین هدفون‌های برندهای مطرحی مانند Beyerdynamic و AKG رقابت می‌کند، بسیار راحت است و تنها 285 گرم وزن دارد. یکی از ویژگی‌های خوب این هدفون، طراحی تاشوی آن است که حمل هدفون را آسان کرده است. 
به لحاظ صوتی، این هدفون آدیوتکنیکا کیفیت بسیار خوبی دارد و تنها در قسمت فرکانس‌های بالا (top end) کمی ضعیف ظاهر می‌شود و جزئیات فراوانی را ارائه نمی‌دهد. فرکانس‌های میدرنج بسیار واضح و برجسته هستند و عمق فرکانس‌های بیس هم بسیار خوب است.

Audeze MM-500

مشخصات:
نوع هدفون: پشت باز
پاسخگویی فرکانسی: از 5Hz تا 50kHz
امپدانس: 18 اهم

نقاط قوت:
صدای بسیار دقیق
فرکانس‌های بیس عمیق

نقاط ضعف:
قیمت بالا

کمپانی Audeze هدفون MM-500 را در همکاری با یکی از مهندسان میکس معروف یعنی Manny Marroquin طراحی کرده است. این هدفون عملکردی مشابه یک جفت اسپیکر بالارده دارد. اگرچه قیمت این هدفون بالاست، اما هزینه‌ای که بابت آن پرداخت می‌کنید نسبت به هزینه‌ای که باید برای خرید یک جفت اسپیکر مانیتورینگ بالارده پرداخت کنید، معقول‌تر است. معمولا هدفون‌های پشت‌باز بیس عمیقی ندارند، اما MM-500 این‌طور نیست و حتی فرکانس‌های ساب بیس را به خوبی بازتولید می‌کند. صدای این هدفون گوش شما را خسته نمی‌کند و صداقت بسیار بالایی دارد. دقت پاسخگویی به ترنزینت این هدفون باعث شده تا MM-500 در کلاس هدفون‌های مسترینگ قرار بگیرد. برخی هدفون‌های استودیویی صدایی دقیق اما بی‌روح دارند؛ خبر خوب این است که این هدفون برند Audeze هم دقت بالایی دارد و هم گوش کردن موسیقی با آن لذت بخش خواهد بود. اگر میکس شما روی هدفون MM-500 خوب صدا دهد، می‌توانید مطمئن باشید که در سایر سیستم‌های صوتی هم خوب صدا خواهد داد.