افرادی که در استودیوهای بزرگ با میزهای میکس آنالوگ کار کرده‌اند، با چنل استریپ‌ها آشنایی دارند. اما این روش میکس کردن مختص تجهیزات سخت‌افزاری نیست و این روزها نسل جدید پلاگین‌های چنل استریپ در دسترس ما قرار دارد که همان رنگ صدا و مزیت‌های چنل استریپ‌های آنالوگ را برای ما مهیا می‌کنند.
ما در این مقاله کاربردهای پلاگین‌های چنل استریپ را بررسی می‌کنیم و تکنیک‌هایی را در خصوص استفاده از چنل استریپ‌ها به شما آموزش می‌دهیم.

1. مهمترین ابزار در قالب یک پلاگین
یکی از مهمترین مزیت‌های استفاده از پلاگین چنل استریپ، ساده شدن جریان کاری شماست؛ یک پلاگین چنل استریپ دسترسی سریعی را به تعداد زیادی از پردازش‌های اساسی میکس فراهم می‌کند. بسته به این‌که شما از کدام پلاگین چنل استریپ استفاده می‌کنید، احتمالا ترکیبی از اصلی‌ترین ابزارهای میکس مانند اکولایزرها، فیلترها و کمپرسورها و حتی شاید ابزارهایی مانند گیت، دی اسر و سچوریشن را داخل یک پلاگین چنل استریپ مشاهده کنید. این ویژگی باعث می‌شود شما سریع‌تر بتوانید کار کنید؛ برای مثال اگر بخواهید برای EQ، کمپرسور و فیلترها از پلاگین‌های جداگانه استفاده کنید، قطعا سرعت عمل شده در انجام دادن میکس پایین‌‌تر خواهد آمد. پس پلاگین چنل استریپ به کار شما سرعت می‌دهد.
علاوه بر این موضوع، شما بجای این‌که پولتان را صرف خرید چندین پلاگین برای کارهای مربوط به میکس کنید، می‌توانید تنها یک پلاگین چنل استریپ خریداری کنید. پس می‌توان گفت پلاگین‌های چنل استریپ ارزش خرید بالایی دارند.

2. محدودیت‌ها گاهی به نفع شما هستند
شاید تصور کنید ابزارهایی که داخل یک پلاگین چنل استریپ قرار دارند، کنترل‌ها و انعطاف کمتری را نسبت به پلاگین‌های مجزا و اختصاصی در اختیار ما قرار می‌‌دهند. اگرچه این موضوع در مواردی درست است، اما کمی محدودیت می‌تواند جریان کاری میکس شما را بهبود دهد.
این روزها قدرت کامپیوترها بسیار زیاد شده است و شما به پلاگین‌های بسیار زیادی دسترسی دارید؛ همین موضوع باعث می‌شود شما ناخودآگاه به این سمت بروید که هنگام میکس، پلاگین‌های زیادی را به هر کانال صدا اضافه کنید، به این امید که یکی از این پلاگین‌ها مشکل مد نظر شما را برطرف کند. بیشتر اوقات بهترین کار این است که بجای تکیه بر تعداد زیادی پلاگین، تنها چند پلاگین باکیفیت در دسترس داشته باشید و آن‌ها را به خوبی بشناسید. این کار به شما اجازه می‌دهد نیازهای میکس‌تان را درک کنید و هنگام تنظیم کردن پلاگین‌ها، تصمیمات آگاهانه‌تری بگیرید.
پس شناختن تمام و کمال ابزارهای داخل یک پلاگین چنل استریپ، به مراتب بهتر از آن است که شما تعداد زیادی پلاگین در دسترس داشته باشید و ندانید دقیقا باید آن‌ها را چطور استفاده کنید. البته این را هم باید بگوییم که چنل استریپ‌ قرار نیست تنها پلاگین روی کانال‌های میکس شما باشد و شما در صورت نیاز می‌توانید پلاگین‌های مد نظرتان را قبل یا بعد از پلاگین چنل استریپ اضافه کنید.

3. انعطاف مناسب
 یکی از مهمترین نقاط قوت پلاگین‌های چنل استریپ این است که این نوع پلاگین‌ها، سخت‌افزارهای آنالوگ را شبیه‌سازی می‌کنند و رنگ صدای آن‌ها، مشابه همان سخت‌افزارهاست. در کنار پلاگین‌های چنل استریپی که دقیقا نوع و مدل خاصی از یک چنل استریپ آنالوگ را شبیه‌سازی می‌کنند، پلاگین‌های چنل استریپی هم هستند که علاوه بر شبیه‌سازی یک چنل استریپ کلاسیک، قابلیت‌های اضافه و پیشرفته‌ای را هم در اختیار کاربر قرار می‌دهند. چنین قابلیتی انعطاف پلاگین چنل استریپ را بالا می‌برد. به‌عنوان مثال برخی پلاگین‌‌های چنل استریپ چندین نوع کامپرشن یا سچوریشن را در اختیار شما قرار می‌دهند یا امکان پردازش mid/side را فراهم می‌کنند.

4. امکان تغییر مسیر سیگنال
بسیاری از پلاگین‌های چنل استریپ به شما اجازه می‌دهند مسیر سیگنال را درون پلاگین تغییر دهید. برای مثال شاید شما بخواهید کمپرسور درون پلاگین چنل استریپ را قبل یا بعد از EQ قرار دهید. در بسیاری از پلاگین‌ها انجام دادن چنین کاری با فشار دادن تنها یک دکمه امکان‌پذیر است و هر جریان سیگنالی کاربرد خودش را دارد. مثلا با قرار دادن EQ پیش از کمپرسور می‌توانید فرکانس‌های اضافه را حذف کنید و سپس صدای تمیز شده را کمپرس کنید تا فرکانس‌های اضافه تاثیری در عملکرد کمپرسور نداشته باشند.

5. رابط کاربری آشنا = سرعت عمل بیشتر
یک پلاگین شبیه ساز چنل استریپ با دکمه‌های زیادی که دارد، شاید در ابتدا بسیار پیچیده به نظر برسد؛ اما زمانی که شما با کنترل‌های مربوط به یک کانال آشنا شوید، متوجه می‌شوید که دقیقا همین کنترل‌ها در تمام کانال‌ها تکرار می‌شوند؛ به این‌ترتیب شما خیلی راحت کار با تمام اجزای پلاگین چنل استریپ را یاد می‌گیرید. در ادامه شما همان پلاگین چنل استریپ را روی چندین کانال استفاده می‌کنید و حالا ظاهر آشنای آن باعث می‌شود سریع‌تر کار کنید. در این حالت شما با یک نگاه به پلاگین چنل استریپ دقیقا می‌دانید هر المان مورد نیاز شما دقیقا در کدام قسمت قرار دارد. 

6. انسجام دادن به میکس
یکی دیگر از نقاط قوت استفاده از یک پلاگین چنل استریپ روی تمام کانال‌های میکس این است که در چنین حالتی، پلاگین چنل استریپ رنگ صدای منحصر به فرد خودش را به میکس شما اضافه می‌کند. در استودیوهای بزرگ، وقتی شما با استفاده از یک کنسول میکس سخت‌افزاری پروسه میکس را انجام می‌دهید، رنگ صدای کنسول میکس به سیگنال خروجی اضافه می‌شود و وقتی شما از پلاگین‌های چنل استریپ استفاده می‌کنید هم همین اتفاق خواهد افتاد.

7. ایجاد کنتراست
اگر می‌خواهید یکی از المان‌های میکس شما برجسته شود و کاراکتر صوتی منحصر به‌ فردی نسبت به سایر المان‌ها پیدا کند، می‌توانید از یک پلاگین چنل استریپ متفاوت با سایر کانال‌ها روی آن استفاده کنید. هر پلاگین چنل استریپ کاراکتر صوتی خاص خودش را دارد، پس با انجام این کار می‌توانید در میکس کنتراست ایجاد کرده و برخی از صداها را از سایر المان‌ها مجزا کنید.
به‌عنوان مثال اگر یک ترک پاپ را میکس می‌کنید و می‌خواهید توجه شنونده را به وکال جلب کنید، می‌توانید از یک پلاگین چنل استریپ که رنگ صدای زیادی دارد روی وکال استفاده کنید و به سایر کانال‌های میکس، پلاگین چنل استریپی را اضافه کنید که کاراکتر صوتی شفافی دارد و زیاد به صدا رنگ نمی‌دهد.